Workshop Japans koken

Workshop Japans koken

Japanners hebben een bijzondere band met de natuur. Dat zie je ook terug in de Japanse keuken. In onze workshop Japans koken gaan we aan de slag met een aantal oosterse gerechten die voortkomen uit de Japanse keuken.

De wijze waarop gerechten geserveerd worden speelt in de Japanse keuken een belangrijke rol. Professionele en zelfs amateurkoks maken van elke maaltijd een waar kunstwerk. ‘De Chinees eet met de tong en de Japanner met de ogen’, wordt ook wel gezegd. Omdat men in Japan heel lang geen vlees heeft gegeten, kent de Japanse keuken veel rijst- en visgerechten. Tijdens de workshop Japans koken worden echter ook Japanse vleesgerechten gemaakt.

• Sushi en sashimi
• Gamba’s in panko met baby paksoy en citroengras
• Oosterse shiitake bouillon
• Wontons met kip, knoflookgras, lenteui en een klein pepertje
• Loempia met eendenborst en hoisinsaus
• Zoetzuur van diverse groenten
• Lychee met koko’s roomijs