Workshop Japans koken

Workshop Japans koken

Japanners hebben een bijzondere band met de natuur. Dat zie je ook terug in de Japanse keuken. In onze workshop Japans koken gaan we aan de slag met een aantal oosterse gerechten die voortkomen uit de Japanse keuken.

De wijze waarop gerechten geserveerd worden speelt in de Japanse keuken een belangrijke rol. Professionele en zelfs amateurkoks maken van elke maaltijd een waar kunstwerk. ‘De Chinees eet met de tong en de Japanner met de ogen’, wordt ook wel gezegd. Omdat men in Japan heel lang geen vlees heeft gegeten, kent de Japanse keuken veel rijst- en visgerechten. Tijdens de workshop Japans koken worden echter ook Japanse vleesgerechten gemaakt.

• Sushi en sashimi
• Gamba’s in panko met baby paksoy en citroengras
• Oosterse shiitake bouillon
• Wontons met kip, knoflookgras, lenteui en een klein pepertje
• Loempia met eendenborst en hoisinsaus
• Zoetzuur van diverse groenten
• Lychee met koko’s roomijs

€ 57,50 p.p.
Workshop van 4 uur
Vanaf 12 deelnemers
Neem contact op

Informatie Workshop Japans koken

De duur van de workshop Japans koken is vier uur, waarvan u anderhalf à twee uur actief bezig bent in de Kookstudio.

U betaalt voor deze workshop € 57,50 per persoon en wordt aangeboden vanaf 12 deelnemers. Bij minder dan 12 personen wordt er voor iedere persoon minder een toeslag berekend van € 17,50. Met een ondergrens van minimaal 8 personen.

Drank is niet inbegrepen bij de prijs van de kookworkshop. U kunt gebruik maken van ons drankarrangement, lees er hier meer over.

Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel ons gewoon even op om de mogelijkheden te bespreken! Of reserveer direct via onze website.

Workshop Japans koken

Japans koken

Een van de meest bekende gerechten uit de Japanse keuken is toch wel Sushi. Sushi heeft vooral de laatste jaren aan populariteit gewonnen in Nederland. Tijdens de workshop Japans koken zal Sushi dan ook zeker worden bereid. Maar de Japanse keuken bestaat uit veel meer dan alleen Sushi. Vooral vis en rijst zijn de hoofdingrediënten als u Japans kookt. Dit komt doordat Japanners tijden lang geen vlees hebben gegeten. Maar inmiddels bestaan er ook wat traditionele Japanse vleesgerechten. Japanse rijst, sojasaus, wasabi, tofu, gember en mirin zijn andere bekende ingrediënten in de Japanse keuken. Tijdens de workshop Japans koken maakt u diverse gerechten met vis en ook met vlees.

Een van de belangrijkste dingen is de wijze waarop Japanse gerechten worden geserveerd. Ze proberen van iedere gerecht echt een kunstwerk te maken.

Tempura is een bekende bereidingswijze in de Japanse keuken. Stukjes groente of vis worden in deeg gedompeld en daarna gefrituurd. Ook tijdens de workshop Japans koken werken we met tempura.

Heeft u vragen over de workshop Japans koken? Neem dan contact met ons op, of reserveer direct.